RSS

-cikgu suke guring-guring...turu turu..-

Dear fwen,

Salam, agak lame juga nampaknye saye tidak meng'update' blog saye kan. Almaklumlah kebuzyan yang terlampau dibuat-buat kalah perdana menteri..kuakuakua..padahal tercucuk duri palas jadi la pemalas. wohaaaa wateverrr...

Ape-ape pon arini nak kongsi siket dengan fwen semua. Kan anda sudeh sedia maklum, saye sekarang berada di satu tempat yang ade la dalam peta bumi tu kalo dicari- cari dengan teliti iaitu Tanjung Karang Selangor. Tanjung Karang ni majoroti populasi penduduknya oreng jowo n banjar..hehe..so i pe lagi belajor la ciket ciket bahasa diaoreng.

'cikgu eni suke guring di bilik tido'...lalala...'cikgu eni suke turu di kusyen pusat sumber sekolah'..hohoho

guring iz banjar punye bahasa membawa maksud----> tidoooo...sleep...kalo turu plak jawo punye..hikhikhik..

'cikgu eni sarek betollll dengan budak 1 Bestari ari ni..kite mengajor kat depan die pok pek pok pek kat belakang macam joyah...kalut main baling baling ketas la..kang ku baling kamu ke luar tingkap kang baru tau huh' sarekkk sarekkkk...

'cikgu eni, jangan la nyeneni nanti cepat tuhak' huahuahua (cute kan..tetibe ade perkataan 'eni' kat belakang tu..ekekeke~

sarek (banjar)---- marah
nyeneni (jawo) --- marah
tuhak (banjar)---tua

okeyyy murid ku sekalian belajar rajin-rajin ye..jangan cengkelat ea..Cikgu cengkelat xpe..hakhakhak..jahat gile cikgu...tak senonononohhhhh..

cube teke 'cengkelat' tu ape dan bahasa ape?

ok la, dat ol 4 today..nanti i update lagi..cite-cite pasal praktikal dan lain-lain..hehehe..ceriakan hari anda dengan senyuman semanis madu..lilili~ (^_^)v








housemate ku yang ku cayam...hadapi suka duka hilai tawa cinta setia selama berpraktikal..thankz 4 being my wonderful fwen eva !! luv u olsss~~

6 comments:

Nurakma Suhaila said...

hahaha~pandai cikgu eni blaja bahasa banjar dgn jawa ye...

tapi macam kenal je ayat2 tu....kah3,.....

cikgu eni. tahukah ikam...

rasa handak tertawa' mendangar ikam basurah banjar.,....

cekgu Eniey said...

ikam basurah banjar tu ape..hahaha..

ni sebagai penghargaan buat akma..ajar akak..akak wat la entry satu.hehehe..tqvm~nanti nk belajar bnyk2 lagi..lalala

Nurakma Suhaila said...

ikam basurah banjar tu = awak bcakap banjar...

bagus2 belajar banyak bahasa.. nanti dgr org cakap xde la terkial2 kan...

h.zulka said...

senang berkunjung ke blog anda..
semoga sukses selalu..
Butuh tulisan-tulisan seputar peternakan,
silahkan kunjungi
REPOSITORY UNAND

ummu said...

salam eni
seronoknya belajar pelbagai bahasa.

college of computer said...


I'm really enjoying the design and layout of your website.
Qassim & QU