RSS

Tag Koleksi Kesayangan

Salam,

Kerana kerajinan yang menbuak-buak dan kemalasan yang menjadi-jadi untuk study tambah-tambah da menjelang waktu petang dan dirasakan tak berapa sesuai untuk study. So, isikan masa kelapangan ini untuk menjawab tag daripada seorang rakan.hikhik

Peraturan: sila beritahu tentang koleksi simpanan kesayangan anda
berserta gambarnya sekali. Jawab beberapa soalan...

*Koleksi anda*




Gambar kanak-kanak riang..
Gambar anak-anak sepupu aku..Leh ke jadi koleksi kesayangan?Boleh je kan. Janji ikhlas dari hati yang luhur suci dan murni. Tapi aku amat menyayangi koleksi gambar mereka.yipiiii

*cerita trbaru yg paling baru*

Dua ari lepas baru dapat dua pic terbaru anak sepupu aku ni daripada my bro sempena kepulangan nya ke rumah dikala orang sedang sibuk berstudy week. Terhegeh-hegeh balik umah lak. Ambik restu kate nye. Huih aku neh lama da tak balik menjenguk kedua orang tua ku..huuu..maafkan eni..ummi abah.. Ermm..pe yang aku melalut ni..haaa.. semakin hensem budak tu. Dah besar panjang. Hikhikhik

*Bila mula mgumpul*

Sejak kanak-kanak ni kecil lagi aku bergiat cergas snap gambar mereka yang pelbagai aksi itu secara rambang..huuuu best best...

*Sebab suke menyimpan koleksi ini*

Sebab aku suker kumpul gambar. Cam comey. Nanti mereka besar leh tunjuk kat mereka. Tapi kalo mereka tak nak tengok pon tak pe. Yang penting aku suke, gembira dan puas hati.wohohoho

*Budget untuk mgumpul koleksi ini*

Tak de budget pon. Cume kalo nak ambik gambor tu, compem2 la kene ade device yang leh merakam dan snap gambor. ye tak? so gune camera, handpone. Pastu kemahiran menggunakan bende2 alah ni..hahahhaha..Dan lakukan kerja anda dengan riang dan suka hati.. Mulakan dengan Bismillah..







Nie antara gambar gambar mereka..Hikhikhik..Muhammad yang encem,Balqis cute, Ahmad macho dan Darwish comel..Nanti semua mesti jadi anak yang soleh dan solehah ek. Berbakti kepada kedua ibu bapa, kepada agama dan sebagainya. Sesungguhan perjalanan hidup kalian pasti lebih mencabar dan beronak duri. Semoga hati hati kalian dijaga sentiasa oleh yang Maha Kuasa..

Demi jiwaku yang berada di tanganNya.. Aku memohon kepadaMu jagalah dan lindungi kami daripada perkara tidak baik. Rahmati kami dan redhai lah kami. Ameen..

Eniey Merindui...

Salam,



Hukhuk..bangun pagi pagi arini tetibe teringat kat umah..Kat ummi n abah.Badan pon rase cam hangat hangat bukan hangit hagit, cam nak demam je.uuuu

Makan penadol terus, kot melarat. 3 papers to go. Da la yang Major nye ~Organic, Polymer n Fizik~ Tulum la jangan demam. Tulum la tulum la. Tapi aku selalu je demam tyme exam. Dulu masa SPM aku demam, nak study pon xder mood.Mungkin tu kifarah dosa-dosa aku. Allah nak uji aku supaya lebih ingat kepadaNya. Nasib baik result SPM aku tak hancus. Alhamdulillah..Cite lame tu..Kenangan zaman muda.hikhik

Tak sabar nak balik umah, p after exam kene tunggu beberape ketika for proposal presentation yang entah bile akan berlangsung. Hanya mereka dan keluarga mereka yang tahu. Eniey-channn bercemangat!!!! jangan duk lemah longlai sangat. ngeee.

Meh layan lagu ni, tambahkan lagi kerinduaan..hakhakhak..

Satu Rindu
Munsyid : Opick Feat Amanda



Hujan teringatkan aku
Tentang satu rindu
Dimasa yang lalu
Saat mimpi masih indah bersamamu

Terbayang satu wajah
Penuh cinta penuh kasih
Terbayang satu wajah
Penuh dengan kehangatan
Kau ibu Oh ibu

Alloh izinkanlah aku
Bahagiakan dia
Meski dia telah jauh
Biarkanlah aku
Berarti untuk dirinya
oh ibu oh ibu kau ibu

Terbayang satu wajah
Penuh cinta penuh kasih
Terbayang satu wajah
Penuh dengan kehangatan
Kau ibu

Terbayang satu wajah
Penuh cinta penuh kasih
Terbayang satu wajah
Penuh dengan kehangatan
Kau ibu oh ibu kau ibu
oh ibu oh ibu

Hujan teringatkan aku
Tentang satu rindu
Dimasa yang lalu
Saat mimpi masih indah bersamamu
Kau ibu kau ibu kau ibu

Wallpaper Tagged Hokey!!!

Salam,

Hehehe tadi pegi wat lawatan muhibbah kat blog waniey my classmate. Alahai bertuahnye badan dapat buah tangan la pulak.ekeke~ sekali lagi di tag oleh waniey bucuk ni. Okey la sambil sambil nak cari mood untuk study for da last day ni, sebab esk da start Final Exam hokeyyy..hakhak..Aku jawab la waniey nye tag..


Peraturan:

1) Anda perlu "PrintScreen" wallpaper anda yang sedang guna sekarang, jangan dusta, kerana kurang digemari.



2) Beri tahu mengapa anda suke "wallpaper" anda itu.

ok,
aku memang suke sangat kat wallpaper ni, p aku tak tau la wallpaper ni suker tak kat aku..hakhak. Actually wallpaper ni viewkan gambor aku nyer ank sepupu, Muhammad namenye. Tyme ni dia masih kecik g, sekarang da besar sikit.Ma ummi jage die tyme umi die g keje so macam rapat giler dengan budak comey ni, da macam adek sendiri. Then, diz picture aku yang tangkap pastu diedit oleh pengedit gambor paling popular abad ini my cutey n chubby sis eShah. Suke tengok gambar ni sebab leh bagi aku secebis ketenangan di jiwa, di kala dilanda gundah gulana..miahahaha..

Semalam aku der call umah, seje nak kabor kan aku nak exam. Muhd pon ade sekaki,tengah nangis. Sakit peyut katenye, dijangkiti sembelit (dijangkiti ker??). Pastu, aku mintak ngan umi nak cakap dgn si comey Muhammad ni.. Hahaha lawak budak ni, cian pon ade, dgn suare yang sedih-sedih die ckap, 'Kak eni, adek sakit peyut niii'..aku suh die makan obat..hahaha..pastu die ngarut cakap pe tah..aku pon tak paham..layan yer zasss..Semoga adek mat membesar dengan sihat,ceria,aktif dan jadi anak yang baek. Jadi penyejuk hati buat kedua ibubapa.

Adoiiii, banyk la plak aku membebel ni,hikhik..okey nk study lak.. onee-chan!!! ganbatte kudaise!!!! bak kate Eshah..Yoshhh..Wahai pemilik nyawa ku, bantulah aku menempuh segala-galanya..Ameen..ok, daaa

Final Final Final Finally...

Salam..ngeee~ (^_~)v

Hikhikhik..kenapekah..gediks semacam ni..ekekeke..

Ehem ehem. Ngantuk yang sebenarnye (bak kate yuna). Study sikit mesti kemengantopan melanda diri meyelubungi ruang mata ku. Berjaya sungguh iblis durjana mengoda aku. Gemuk semacam dah kot, tak pon da terobes kat tepi aku ini( ingat aku tergode kerrr..tolong la)..hukhukhuk kadang- kadang tergoda jugek. Apo nak dikate, ala la la tok ala la tok..aku ni manusia biasa yang lemah..hukhuk..Ya Allah bantulah hambaMu ini..Ameen

Dan yang sebenarnye kan, aku dengan berbesar hati nye mengepost entry buat kali ini, dengan satu harapan satu cita satu tujuan..Sometim special buat ahli keluarga aku,teman-teman ku dan juga sesyiapa jua yang mengenali diri ku ini dan sape-sape pon bleh la yang terlibat walau di mana pon anda berada. Gasak la.

Ehem..ehem..saye, Eniey dengan segala hormatnye mengumumkan bahawasanya saye akan melangsungkan majlis pertunagan saya pada bulan hadapan...caye tak aku nak tunang? caye? mesti tipu niiii....muahahahaha...betolll laaa tu memang aku tipu pon. sebenarnye aku nak ucapkan 'All da best, may God bless you' final exam nanti. Buat sape-sape pon yang yang akan menghadapi Final exam. Sekarang musim orang exam kan. So, Best of luck okey kawan-kawan.caiyok-caiyok, ganbatte, aja aja fighting.

Satu lagi, buat sape-sape yang pernah kenal dengan aku, pernah bersama aku. Aku dengan rendah dirinya memohon seribu kemaafan jika aku pernah menyakiti hati, menjolok hati, tercolot kata, ( maklumla mulut aku ni tak der insuran kadang-kadang terlaser) terpukul kuat or terpukul perlahan, tingkah laku aku yang yang menggangu gugat segala ketenteraman dijiwa. sori yer. Aku ni memang, manusia biase..aku insan biasa tak lari dari melakukan kesilapan. Maafkan daku wahai teman..hekhek..

Okey la, pe pe pon..Sama lah kite berusaha menuju kejayaan. Laksanakan amanah dengan sebaik nye..heee..(pandai je aku berkate, padahal aku ni teruk cam pe..hakhak)..Tak pe la kan..Sekadar peringatan besama. Semoga apa yang kita belajar itu diredhai dan diberkati oleh yang Maha Kuasa. Sebanyak mana kite belajar sekuat mana kite berusaha jika tidak diredhaiNya.Maka apakah maknanya? Oleh itu sama-sama la kita berdoa pada yang Sang Pencipta agar dirahmati selalu. Salam Mujahadah-

'Bila hati berjuang kerana Allah, Dugaan itu tempat persinggahan, Keperitan ditelan sebagai juadah'



Tagged From Waniey Diva


FIRST TAG

Sekolah mane paling beshhh, sekolah rendah atau menengah???
Semua Beh .Tadika Bina ,SRK RPR,SKM(1), SMKM, MRSM QBER..

Makanan ape yang x boleh lupe kat kantin sekolah???
Bihun sup..sedap..sruppp~ tetibe teringat..waaaaa lapor-lapor neh

Denda paling trok kne, kenapa???
Kene denda sebab tak g roll call..tyme tu lepak dlm class then tertangkap dgn miz urin.hukhuk tak sempat nak sembunyi sebab tyme tu tengah leka menulis pe tah kat blackboard. Perasan nk jadi cikgu la tyme tu..huahua

Pilih satu hari yang bosan di sekolah. kenapa???
Tyme perhimpunan..huh tak beh betolll…dengar ucapan. Kadang- kadang tido je.ekekeke MySpace

Cikgu fevret, kenapa???
Puan Zuraida. Cikgu Bahasa Melayu. Baek + Lawak..waaaa cikguu..windu cikgu~

Bende yang x penah tinggal selain buku, pensil case.
sharpener yang ade cermin bulat..wat telek muke..muahahahaha

Perasaan ketika nak tunjuk report card kat parents?
Tunjuk je tanpa ada apa-apa perasaan..hahaha MySpace..pastu terkejut umi n abah aku tengok..ngee

Pernah x rase jeles ngan member yang markah tinggi? apa korang wat??
Kadang-kadang jek..wat bodo je. Buat pe nak jeles aku pon leh markah tinggi..wahhh gitu..

jawatan paling beso penah korang pegang?
Sebesor manakah itu? Penah jadi pengawas sekolah yang tah pe pe je..

Rindu x nak balik sekolah semula??
Op coz la..windu tyme umur belasan tahun. Pressure tak banyak sangat.MySpace Hepi je..Tapi masa lalu tak akan kembali lagi kan.

So, hadapilah masa depan dengan penuh keriangan. Jadikan setiap saat yang dilalui itu bermakna. Semoga bahagia di dunia dan akhirat.Ameen


SECOND TAG

Adakah anda suka blogging? Kenapa?
Suke la jugak.Tapi tak la sesuka suki memakan Choki- Choki..Suke sebab saye suke la. Kongsi-kongsi kisah hidup. Sharing iz caring k.ngee~

Blog siapa yang selalu anda skodeng? Nyatakan 5.
Sape yang update, blog yang ade infomasi terkini dan dapat tambahkan ilmu pengetahuan aku yang cetek ini.

Anda menginginkan seseorang dalam hidup anda? Yang boleh menemani dan menyayangi anda sepenuh hati? Dan siapakah orang itu?
Op coz la nak. Sape tak nak. Kambing-kambing pon nak..Siapa? Gue pon tak dapat mengenal pasti siapakah insan itu.kehkeh..Comin Soon!MySpace

Taken or single?
Single Mingle and Hepi Go Lucky

Pernah tak cinta anda tidak dibalas?
Yepp..penah..dulu aku jatuh cinte kat sorang mamat ni..Aku penyer la minat kat die..tapi die tak tgk sebelah mata pon kat aku..hukhuk..Aku tau la sape diri aku ni. hukhuk..Name mamat yang cool tu ialah Justin Timberlake. Tapi cinte aku tak dibalas-balas dan tak mungkin terbalas pon. Kekasih tak dianggap..hahaha MySpace

Ciri-ciri idaman gf/bf anda? Nyatakan 5.
1. Beriman Bertakwa
2. Sweet, Cute, de sense Of Humor
3. Terima diriku apa adanya aku
4. Cinte aku sepenuh hati..wohoho tapi cinta Allah lebih hakiki
5. Leh bagi hadiah bunge n Choki-Choki kat aku..muahahaha

Pada umur berapakah anda akan merancang untuk berkahwin?
Bile sampai jodoh. Bile ade orang nak kat aku.

Nak berapa anak?
Team Bola Sepak..hahaha juz kidding ngee~ ikut atas rezeki la kan..who neo? lalala~



Tu je untuk kali ini MySpace

Entah la

Salam,

Ku mencari ku mencari siapakah diriku? siapa? siapa? miahahaha~adakah aku atroman taro yang bisu tanpa kata menjaga keamanan sejagat? adakah aku juliet yang mendambarkan kasih romeo?MySpace adakah aku manusia jalanan yang memohon simpati, bagai melukut di tepi gantang.
Ermm..entahla...

actually i can't define everything about me!




Sejak akhir-akhir ni aku cam rasa down giler. MySpace Tak tau la nape.Aku pon tak faham. Aku rasa macam aku ni cam bengong la cam bodo la. Entah ape-ape la aku ni.Sepatutnye benda ni tak patut terlintas pon dalam benak aku dan memang tak patut pon. Dan disebabkan itu lah aku patut muhasabah diri aku dan jadikan diri aku apa yang sepatutnya. Entah la

Hormone gile mane tah melanda diri aku menyebabkan aku jadi sebegini rupa. Begini la aku yang bile nak buat begitu dan begini aku cam serba salah, macam tak sampai objektif, tak terurus, semak ,menyemak...Entah la..Ahhhh apa yang penting kawan aku asma' sentiasa ayu dan comey sentiasa..

Sem ni,aku cam tak perform well je. Dalam akademik aku terutamanya. Assignment aku, even dalam test, kuiz, projek, blog, lab report, propasal semuanya entah ape-ape.hampeh.. Entahla labu. Apa terjadi mungkin kifarah dosa-dosa lampau aku. Mungkin aku jauh daripadaNya, aku buat banyak dosa, sakitkan hati orang.Dan sebab silap aku sendiri, sikap aku sendiri Entah la.

Aku nak cari semangat, aku nak gapai kekuatan, aku nak bina kemantopan, aku nak rasai ketenangan. Aku upgrade keteguhan hati..Bantulah aku..Ya Allah..Tolonglah teman-temanku. Bangkitkan aku daripada lenaku yang panjang. Sesunggunhya aku tak tegar hidup sendiri.MySpace

Redhalah dengan apa yang kite perolehi, terimalah pemberian Allah apa adanya. Lupakan angan-angan yang tak sesuai denga kite usahakan dan diluar kemampuan.
'Allah akan mengampuni apa yang telah berlalu'

Hidup tak sentiasa indah~

Bile tengok gelagat kanak-kanak. Hati leh rasa tenang.ngeeee

video

Sesi luahan perasan yang tah ape-ape..kahkahkah..(^_^)v..sape yang sanggup baca.Baca la..Bagi la aku kata-kata semangat. 16 ari lagi FINAL...tulun..tulun..

-Kepenatan Keletihan Petala Ke Lapan-

Salam,

Today is Tuesday. Arini diriku dilanda kecapekan yang capek banget.huhu..Actually hepi je arini walaupun agak letih meneruskan kehidupan sebagai seorang hamba Allah yang perlu menanggu segala tanggungjawab yang diamanahkan, seorang mahasiswi yang menuntut ilmu untuk kepentingan agama,diri, keluarga,bangsa dan negaraaa..ngee..InsyaAllah berjaya!harus diingat disini, wut eva u do. Do it coz sake of Allah's pleasure. Maka berbahagialah kamu di dunia dan diakhirat.

Pagi-pagi aku celikkan mate, tetibe aku terpikirkan propsal tesis ku yang belum disiap-siapkan lagi. Ni da msuk kali ke 3 aku repair- baiki aku punye propsal tu. Entoh la labu, dimanakah silapnya tapi yang pasti bukan silap ummi aku yang mengandung. Lama-lama agaknya hancus aku punyer proposal tu. Doakan kejayaan aku siapkan proposal degan jayanya.Ameen..



Then, kire-kire jam 11.45 pagi aku gerak ke campus.Diriku dan rakan-rakanku ade buat satu aktiviti yang menarik + memenatkan + meloyakan + memaksakan aku terlibat sebab nak penuhkan syarat. Huh..'Water Waste Treatment' (TSE sains Alam sekitar) ekekeke. Aku tak tau la kenape aku dipaksa relakan untuk memlaksanakan projek ni. Mungkin ada udang disebalik timbunan mee kari dan motif nye tersendiri. Mana mungkin sesuatu perkara dilakukan tanpa sebab tanpa tujuan kan. Ape yang penting. PENGALAMAN...mengumpul air buangan dari longkang yang busuk.errrr



Setelah berusaha gigih (buat-buat gigih je), balik hostel..lepas buat ape-ape yang patut, sambung wat assignment la pulak yang dah lama tertunggak. Kalo bil tepon, rasenya dah lama kene potong..muahahaha. Malamnye aku g kelas. Polymer Chem.Tyme dalam kelas tak yah cakap la. Kemengantopan tahap buoyant. Melayang entah ke mana aku punye pemikiran dan jiwa..uhuuu..penat weh..larutan gula tepu dah aku punye otak.Pastu ade kuiz la pulak.Adoiii..aku tak study pon. Aku pon main belasah je.ngeee~

Hemmm..tu la aktiviti aku pada hari ini yang membuatkan aku mengalami kecapekan yang amat sangat. Sebenarnye, aku nak kongsi di sini betapa penting nya pengurusan dan disiplin dalam kehidupan. Kalo dapat dilihat contoh paling dekat iaitu diriku sendiri, aku seolah-olah tak dapat nak uruskan kerja dan tanggugjawab aku dengan baik. Kalo ikut apa yang aku baca, kekuatan Islam itu terletak kepada 3 perkara, yang pertama IMAN kedua PERSAUDARAN dan ketiga PENGURUSAN.Banyak perkara yang boleh menyebabkan hancusnya rapuhya pengurusan. Yang paling kuat dalam diri aku, adalah kesan cucukan duri palas a.k.a sikap MALAS..miahahaha..ditambah pula dengan anasir seperti budaya suka menangguh kerja dan kurangnya disiplin yang menular dalam darah daging ku ini. Silap aku semuanya..uhukuhuk~ Maafkan lah diriku ini.

Jangan menjadikan kesusahan dan kesedihan anda sebagai hal yang penting untuk diperkatakan,kerna dengan berbuat begitu bermakna anda telah menjadikan hal tersbut sebagai penghalang untuk mencapai kejayaan. melalui kejadian- kejadian yang tidak menyenagkan itulah yang mengajar kita tentang nilai satu nikmat

Berusaha la sehabis baik dan berdoalah kepada yang kuasa!!!