RSS

SEM BREAK SEM 1 THIRD YEAR (^_^)V

Semalam 14.Nov.2008.Tepat jarum jam menujukkan detik 11.30 pagi..MERDEKA MERDEKA 7x

Maka tamat lah Final Exam 4 diz sem..fuhhh lega seh. Akhirnya saat yang dinanti-nantikan tiba jugek akhirnya. Last paper Industrial Chemisty. Boleh la, walaupon cam ade je aku goreng sesuka hati aku. Tapi ape yang aku takot paper Instrumental Analysis Chem n Physics cam pe tah aku jawab. Dah la same hari.uhuhu..takoottt cane la result aku nanti.Tak tau la leh mantain tak. Ya Allah bantu la hambaMu ini.

Dengan ini, aku dengan segala homatnya ingin mengucapkan SELAMAT BERCUTI tau dalam bahasa omputehye HEPI HOLIDAY to all my friends. Take Care. Hope korang leh gunakan waktu cuti ni dgn melakukan ape2 bende yang berfaedah yang dapat memberikan kebaikan kepada diri kamu,keluarga, dan manusia sejagat secara amnya (cehhh skema nye ayat)..Lame tak wat essay BM.uhu.Ini nasihat untuk aku skali..wink wink *_*. Same2 la kite saling mengingati walaupun hanya dengan sepotong ayat.

Esok balik umah..yippiii..seronop seronak seronotnyeel..Lame tak balik.windu bangat sama saye nye umi abah n adik-adik. Lama tak jumpe. Cuti ni semua ade kat umah yeyeye..kecuali my sis eshah..haha nasib ko la.Sape suh duk jauh.hekhek.

Aktiviti cuti yang selalu aku lalui :
-Bangun pagi, sapu umah
-Borak dengan ummi (sesi luahan perasaan)
-Tolong ummi masak ( kadang-kadang masuk makan je..sebab tido overdose)
-Main dengan Muhammad my anak sepupu kalo die datang umah
-Lepak-lepak dalam bilik sambil dengar lagu
-Tengok movie sambil mendengar leteran umi (best gilerr)
-Borak dengan adik aku
-Telek-telek muke (cermin cerminkan diri anda) MySpace
-Kuar jalan-jalan dengan geng kawan
-Kuar dengan adik (kene belanje..aku xder duit..sape suh janji)
-G umah nenek n atuk
-Tidooo zzzz (paling banyak masa dihabiskan)
-Baca bende2 yang menarik
-Makan-makan MySpace

Pe pon..jumpe lagi next sem.Dengan semagat baru..Wajah baru..Baju baru..
Awal - awalsem memang la selalu berkobar-kobar..hehehe

Sajak ni cam best. Untuk aku bakal seorang pendidik. Terasa cam teruja tyme baca.
Aku nak jadi CIKGU yang baik..i hope so..yoshhhh..-bukan senang nak jd cikgu ni-
Lagi satu sem, aku dah nak g praktikal da. Rasa cam tak yakin lagi.huhu


mampukan aku menamatkan pelayaran ini?MySpace

Dialah pemberi paling setia
Tiap akar ilmu miliknya
Pelita dan lampu segala
Untuk manusia sebelum jadi dewasa.
Dialah ibu dialah bapa juga sahabat
Alur kesetiaan mengalirkan nasihat
Pemimpin yang ditauliahkan segala umat
Seribu tahun katanya menjadi hikmat.

Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa
Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara
Jika hari ini seorang ulama yang mulia
Jika hari ini seorang peguam menang bicara
Jika hari ini seorang penulis terkemuka
Jika hari ini siapa sahaja menjadi dewasa;
Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca
-USMAN AWANG 1979-

Lastly.. aku nak mintak maaf kat semua. Kalo aku de wat terasa hati,buat korang rasa terseksa,rasa menyampah,rasa nak sepak aku masuk longkang.
Aku cume manusia biasa tak lari dari melakukan kesalahan dan kekecohan.
Aku tau kadang-kadang perbuatan,kelakuan,kata-kata aku buat korang terasa
Halalkan segalanya.
Moga diberkati dunia akhirat.Ameen

MySpace

FINAL MODE

Beberapa hari yang lalu,aku dan teman tapi mesra ku..'echot ku cayam'..
MySpace MySpace Berjalan-jalan ke Bangunan Canselor, niat di hati nak g ambik slip menduduki peperiksaan..almaklumla, final exam around da corner 'lepey'..

Sungguh sedey ku melihat jadual exam aku..diz sem, 6 subjek semuanya 3 credit tyme (emmm kalo tersalah langkah,leh jatuh merudum aku nye result sem ni..ohhh tidakk..neyhiii..aundeyyy...)

-Pengujian Pengukuran & Penilaian Pendidikan 03/11
-Reka bentuk instruksional dan teknologi 03/11
-Strategies in teaching and learning
Science 06/11
-Instrumental analytical Chemistry 11/11
-Physics 11/11
-Industrial Chemistry 13/11


Pekehel nye..sang physics ngan sang analysis chem ni..same ari lak. si 4p n si KPT pon same..kenape?kenape? xleh duk sorang-sorang ke..haruskah kamu bercouple?xyah la..xelokkkk..uhu..menyusahkan aku jer..leh spinnig gasing MySpace aku nye otak.nasib..nasib..nasib si labu labi la..

Berusaha! MySpace Berusaha!MySpace Berusaha! MySpace

All da best ek semua..study study. MySpace jgn contohi aku pemaleh ni..

Study for da sake of Allah's pleasure...

DIRIKU YANG BLURRR

1 week 4 days to go..FINAL EXAM WEH...

Sem ni,aku ni entah pe..pe..MySpace

exam dah dekat. Tapi aku still lagi

- berseronot tanpa kawalan bagai pegi honeymoonMySpace

- membuta tanpa mengira waktu MySpace

-liat giler nk study lebih liat dari tanah liatMySpace

-bile buka buku..mata mula layu..aku mula bermimpi di siang hari juga dimalam hariMySpace

-asyik duk bersenang lenangMySpace

-bila dah berkobar-kobar study..tetibe tak paham..kepala jd pusim2 cam naik roler costerMySpace

Dan bile aku dah sedar masa berlalu begitu pantas dan banyak giler lagi tak study aku mula tension..pressure..nervous..kecut perut..gelabah biawak..dan mula la aku

- rasa nak makan banyak-banyakMySpace

-dengar pe pe yang boleh buat aku gembira--cth: dgr ceramah ustaz azhar..lawak giler--MySpace

-kadang-kadang aku wat bodo je..cam tak sedar diri jekMySpace

-tapi, kadang-kadang aku rase down,,macam kene hempap batu besarMySpace

pe nak jadi hey budak eniey yang MALAS ni..

ENI....bangkit la dari lena mu.MySpace

Ni ke bakal guru yang bakal mendidik anak bangsa. memang tak senonoh betul..tak LAYAK..MySpace

Eni, ko kene study..lupakan anasir-anasir luar yang mengotori minda dan jiwa mum..ingatlah amanahmu kepada TUHANmu..UMMI ABAHmu..

Ko kene berusaha..aja aja fightim..tiada kejayaan datang bergolek tanpa usaha gigih..MySpace

Berusahalah menuju ke puncak kejayaanMySpace

Jangan jadikan hidupmu sia-sia
MySpace




Ya Allah bantulah hambaMu yang lemah lagi hina ini.. Kawan-kawan..meh la kite study..All da best..Final Exam..

SETELAH SEKIAN LAMA

Salam..

Buat semua peminat blog ni.(ayat perasan) toing toing..dan kini masanya aku kembali menulis. Agak lama jugek ku tidak menulis berkongsi kegumbiraan kedukaan. Bnyk benda suda aku lalui tp aku tak sempat-sempat nak tulis. Bz la katakan..urmmm bz la sgt..tapi tetiba arini rasa nk menulis. Tangan ku begitu gagah..otak ku berputar menyusun setiap baris ayat..arini aku nk luah segala apa yang aku rasakan. Ahahaha..

First,



Aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. Biorla sudah agak basi tapi aku nak ucap gak. Lagipun biskut raya aku ade lagi. Sape nak mai beraya. Sempat lagi. Biskut Arab yang aku buat dgn penat lelah..degan titis keringan tualng emapt keratku ade banyak giler lagi. Kenape xder sape nak makan. Sedap sgt ke biskut aku? Makan la weh..aku tak letak racun tikus pon lm biskut tu.



MAAF ZAHIR DAN BATIN ku susun sepuluh jari ku pohon seribu kemaafan kupinta sejuta hinggit duit raya juga kuharapakan.hekhek.

Buat ummi abah yang kurindui..maafkan anakmu yg nakal ini..terima kasih bagi duit raya..Eni memang mata duitan. Maklumla dah akhir-akhir sem ni. Duit pom dah kering.huhu

Buat adik-adik yang kucayam..maafkan kakak mu yang baik hati ini.

Buat teman-teman..maafkan aku kalo terlebih kato terkasor bhs. Buat hati demo ‘terkengsot’..maaf kan ku..uhu.sob2

InsyaAllah panjang umur, murah rezeki raya tahun depan jumpe lagi.


Second,

Pendakian ku.. ni nak cite psl aku n da geng budak-budak persatuan sains. Fakulti Sains & Teknologi UPSI g mendaki. ‘CABARAN TITIWANGSA’..10-12 october 2008..balik jer berseronot berhari raya.. aku pergi berseronot kat banjaran plak. Da lama aku ak masuk utan. Tetibe leh msuk utan.best giler



Dalam best tu de mcm2 aku hadapi..kecelaruan emosi semasa mendaki tak kala memikirkan bila ku akan sampai ke final destination..letih giler..mak oii xleh nak ckap..byangkan 12 jam berjalan. Berbelas btg sungai diredah..turun naik..turun naik.dengan sang pacat yang begitu ‘galop’ menghisap darah segar kami dengan sang peringat yang begitu seronot menyengat. Laluan berselut..hutan..rimbunan rotan..kebun getah..jln tar..berkejaran dengan si anjing liar dgn larian yang pelik akibat kesakitan kaki yg ditanggung.mandi sungai tegah malam buta diiringi dgn hujan dan kilat-kilat menyambar. Pengalaman..Walaupon letih tapi saya berasa sungguh gembira sekali ~ayat budak sekolah rendah mengakhiri karangan bertajuk Pengalaman Bercuti Bersama Keluarga~



TAPI ape-ape yang terjadi, semua tu pengalaman. Pengalaman adalah guru yang terbaik yang bakal menjadikan diri kita lebih tegar dan matured..huhu

3methods to learn wisdom, 1st is reflection which is the noblest, 2nd is imitation which is the easiest, and 3rd is experience which is the bitterest


Third,
Jamuaan ‘open house’ or jamuan hari raya bersama classmate..lecturemate..
Bertempat di rumah kawan aku yang duk area Tanjung Malim.



Sungguh gumbira dapat kumpul dgn kawan sambil makan-makan makan yang lazat lagi enak – nasi minyak,roti jala,kek cokelat my peberet,pudding enak dan mcm2 lagi.



Aku dan teman begitu kalut bergambar sampai tak ingat dunia. Tak tau la lepas ni leh kumpul cam gini lagi tak. Ni last raya kite together-gether..




Kenangana bersama kalian semua merupakan memori indah yang pasti aku tak lupa sepanjang hayat ini..cewwahhhh..terima kasih keran sudi kawan degan aku yang tah pep e ni. Aku sayang kamu semua kerana Allah.




Be YourSelf

Ia adalah campuran merah dan putih. Ia melambangkan sifat kewanitaan. Ia melambangkan cinta, kelembutan dan juga perasaan.Personaliti manusia yang meminati warna ini ialah Kamu akan berusaha sedaya mungkin untuk membuat yang terbaik dalam apa juga yang kamu lakukan serta suka menolong orang lain dan mengambil tahu tentang orang-orang di sekelilignya. Namun kamu sukar untuk dipenuhi keinginannya dan sering saja berprasangka buruk terhadap orang lain. Dari segi percintaan kamu mengimpikan percintaan yang penuh dengan keindahan semata. penyayang,bersungguh2,keinginan tinggi.

Pink oh Pink iluv u so much.hekehek..ayat yang geli geli ayam. Tapi memang aku suke pink pon. Pink yang comel,cun,ayu,cantik,menarik dan yang paling penting cukup menenteramkan jiwa. Tak tau la sejak bila aku minat colour ni. Tup tap tetibe aku terperasan yang aku salah seorang manusia yang minat pink. Buktinya adalah 034:



Barang-barag hak milik aku kebanyakan warna pink. payung,bekas air, pencil case,beg comey ~ape tah name saintifiknye~ handfone dan banyak lagi. tiada dalam gambar.

Eniey Khadijah Aini Nordin

Create Your Badge

I lurve him...he lurve me!

Daisypath Anniversary tickers

Love Love Love

Daisypath Friendship tickers

Islamic Calendar

Bout Me

Me..
juz me...

Menjadi diriku dgn segala kekurangan..
terimalah aku seperti apa adanya..
kerana aku hanya insan biasa..

Cakap Je

Followers